Herhaalrecepten

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten zijn recepten die u nodig heeft voor het herhalen van medicijnen die u chronisch gebruikt.

U kunt op de volgende manieren uw herhaalmedicatie bestellen:

 

1) Via het herhaalsysteem van Apotheek Oudorp, mits u een herhaalnummer op de verpakking heeft staan.

   Ga naar:   https://www.apotheekoudorp.nl  en klik op de button “Bestel hier uw herhaalrecept”.

Op een eenvoudige wijze kunt u medicatie bij uw apotheek opnieuw aanvragen. Door op de bestelknop te drukken gaat een aanvraag direct naar de huisarts. Pas na goedkeuring van het recept door de huisarts is het mogelijk de medicatie in uw apotheek op te halen.

  1. Kies het menu-item "Herhaalrecepten".
  2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Als u hierna een verificatiecode toegestuurd krijgt voert u deze in.
  4. Kies "Bestellen" of beantwoord de vraag "Recept in uw bezit?"
  5. Druk op "stap-1 Besteloverzicht" en doorloop de instellingen.
  6. Verstuur uw bestelling.


Naast het bericht dat naar uw apotheek of huisarts verstuurd wordt, krijgt u een e-mail met daarin een overzicht van uw bestelling.

2) Via de receptenlijn. De receptenlijn kunt u 24 uur per dag inspreken. Het is belangrijk dat u duidelijk uw naam, geboortedatum, naam en sterkte van uw medicijn inspreekt. Kunt u het niet zelf ophalen, dan moet u erbij vermelden dat u wilt dat het bezorgd wordt. Heeft u het medicijn van een specialist voorgeschreven gekregen en nog niet via de huisarts herhaald, dan willen wij dit graag weten. (vooral van toepassing als u een andere apotheek heeft dan apotheek Oudorp of als u geen gebruik maakt van de herhaalservice van apotheek Oudorp) 

3)Via de herhaalreceptenbrievenbus in de hal bij de praktijk. De lege verpakking van uw medicijnen kunt u voorzien van het oorspronkelijke etiket in de brievenbus deponeren. Let er op dat het etiket duidelijk leesbaar is. Heeft u een grote verpakking van de medicijnen, dan kunt u het etiket ook uitknippen. Een briefje mag ook met naam, geboortedatum en het middel met de sterkte van het medicijn en het aantal wat u wilt bestellen. (vooral van toepassing als u een andere apotheek heeft dan apotheek Oudorp of als u geen gebruik maakt van de herhaalservice van apotheek Oudorp) 

Wanneer ligt het medicijn dan klaar bij de apotheek?

Als u uw medicijnverpakking voor 10.00 uur in het kastje legt of als u voor 10.00 uur de receptenlijn inspreekt, dan ligt uw medicatie de volgende dag na 14:00 uur klaar bij de apotheek.

Als u uw medicijnverpakking na 10.00 uur in het kastje legt of als u na 10.00 uur de receptenlijn inspreekt, dan ligt uw medicatie pas na 2 werkdagen na 14:00 uur klaar.